Iva Jelušić

profesorica Povijesti

Uz Ivin trud, znanje i iskustvo, njeni učenici brzo shvaćaju zašto je povijest učiteljica života!

Kroz istraživački pristup učenju, kod učenika želi razviti povijesno mišljenje, razumijevanje koncepata nastave povijesti i načina na koje su prošlost i sadašnjost povezane. Učenici promatraju različite perspektive, sučeljavaju različite strane i rješavaju probleme kako bi razvili kritičko mišljenje.  Analiziraju uzroke i posljedice promatrajući utjecaj društva na pojedinca te pojedinca na društvo kako bi i sami znali djelovati – lokalno i globalno!

Iva je diplomirala povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Po završetku preddiplomskog studija, nastavila je obrazovanje na Centralnom Europskom Sveučilištu (Central European University, Budimpešta/Beč) gdje je na Odsjeku rodnih studija završila magisterij i potom doktorirala na Odsjeku za povijest. Iva je do sada imala priliku predavati svim dobnim uzrastima, a ima iskustva i u istraživačkom radu. Autorica je i suautorica nekoliko znanstvenih publikacija. U našoj školi Iva predaje Povijest i Etiku.

Naši nastavnici

Školu Adria vodi tim stručnjaka posvećenih napretku obrazovanja i brizi za svakog učenika i zaposlenika. Njihova zadaća osigurati je optimalne uvjete za razvoj škole i povezati je s lokalnom i globalnom zajednicom kojoj pripada. Na tom putu svakodnevno uče kako biti spremni za sve izazove koje budućnost donosi i raditi učinkovito s ljudima i za ljude.

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.