Međunarodna škola Adria smještena je na adresi Stubište Miroslava Krleže 1, Opatija ili za one malo bolje poznavatelje ovog kraja – u bivšoj zgradi opatijskog vrtića.

U samom gradu Opatije nema pretjerano mnogo raspoloživih nekretnina koja su pogodne za odgojno-obrazovne namjene, pa je ova zgrada osim po svojoj ljepoti i šarmu i po tome pravi opatijski dragulj.

Ove školske godine u zgradi djeluje Ugostiteljska škola Opatija, koja je ovdje smještena privremeno zbog radova na dvjema matičnim zgradama (Novi list, 13.9.2022.). Planirano je da Ugostiteljska škola bude u zgradi do ljeta 2023., no zbog kašnjenja radova novu školsku 2023./24. godinu dočekati će na ovoj adresi (Novi List, 25.1.2023.). Ovakvo stanje potrajat će najkasnije do 31. listopada. Važno je istaknuti da to ni u kojem slučaju neće biti prepreka uspješnom i nesmetanom odvijanju nastave u obje škole jer će svaka funkcionirati u svom prostoru.

Međunarodna škola Adria nakon tog datuma planira koristiti cjelokupni prostor zgrade koji će biti potrebno osvježiti i opremiti, kao i okućnicu zgrade koja će biti preuređena u dječje igralište i STEM park u kojem će se moći izvoditi nastava na otvorenom.

Na kraju napominjemo da Škola Adria u srpnju započinje s preuređenjem prostora koje će koristiti te shodno tome planira svoja vrata otvoriti zainteresiranim posjetiteljima u drugoj polovici kolovoza.

Točan datum objavit ćemo naknadno.

Opatija – biser Kvarnera

Međunarodna škola Adria smještena je u središtu grada Opatije. Opatiju često nazivaju biserom hrvatskog turizma zbog njene iznimne ljepote i jedinstvene geografske pozicije. Nalazi se u podnožju planine Učka, a prepoznatljiva je po prekrasnoj prirodi, parkovima, starim austrougarskim vilama i hotelima te 12 km dugoj šetnici Lungomare koja povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri – Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran.

Intenzivan razvoj Opatije počinje u drugoj polovici 19. stoljeća, kada se grad razvija u mondeno lječilište bogatog sloja Austro-Ugarske Monarhije, a ta je reputacija luksuznog odmarališta zadržana do današnjeg dana. Opatija zauzima vodeće mjesto u Hrvatskoj po zastupljenosti kongresnog turizma i organizaciji festivala i koncerata.

Rijeka – brodogradnja i
industrija

Svega 14 km istočno od Opatije nalazi se Rijeka, treći najveći grad u Hrvatskoj i sjedište Primorsko-goranske županije.

Primorsko-goranska županija prostire se na 3588 km2 i ima 266 503 stanovnika. Osim Rijeke i okolice, obuhvaća Kvarnerske otoke, Hrvatsko primorje i Gorski kotar.

U gradu Rijeci živi oko 110.000 stanovnika i do kraja 20. stoljeća bio je industrijski grad i središte hrvatske brodogradnje. Danas se u Rijeci, osim u razvoj industrije, puno ulaže i u razvoj turizma, što grad čini privlačnim mjestom za život.

Kvarner i Istra

Zapadno od Opatije smjestio se poluotok Istra, ujedno i jedna od gospodarski i kulturno najrazvijenijih regija Hrvatske.

Kvarner i Istra poznati su po multikulturalnosti i višejezičnosti. Najbrojnije manjine koje žive na ovom području su Srbi, Talijani i Slovenci, a u novije vrijeme sve veći broj obitelji iz različitih zemalja EU doseljava u ove krajeve zbog poslovnih ili klimatskih razloga.

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.