Dragi učenici, dragi roditelji,

odabir škole izazovan je, uzbudljiv i važan trenutak u svakoj obitelji jer osim odabira obrazovnog programa uključuje i odabir nove zajednice, klime i okoline u kojoj će pojedinac stvarati sliku o sebi, drugima i okruženju u kojem živi.

Upravo zbog toga ističemo da školu Adria ne čine isključivo zidovi i oprema, nego prije svega ljudi – učenici, zaposlenici, roditelji i svi oni koji na bilo koji način sudjeluju u obrazovanju naših učenika. Naša je školska zajednica usmjerena na pružanje mogućnosti istraživanja, otkrivanja i kritičkog promišljanja svijeta u kojem živimo danas i kakav želimo u budućnosti. Učenje u internacionalnom okruženju, pomicanje vlastitih granica, kreativnost i vjera u vlastiti potencijal ono je što potičemo i promoviramo. Izvrsnost kojoj težimo ne odnosi se samo na rezultate i akademska postignuća učenika, već ona podrazumijeva i razvoj budućih mislioca, komunikatora, brižljivih i empatičniih osoba, koje krasi znatiželja i otvorenost prema novim iskustvima, samostalnost i refleksivnost.

Različiti periodi u odrastanju i sazrijevanju okarakterizirani su različitim stupnjem razvoja sposobnosti, interesa, ali i potreba djeteta. Bilo da je riječ o predškolskom, osnovnoškolskom ili srednjoškolskom odgoju i obrazovanju, svako od tih razdoblja ima svoje posebno mjesto u formiranju osobe i svako je neobično važno. U školi Adria nudimo programe predškolskog odgoja djece od 3 do polaska u školu, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja (opća gimnazija). Na taj način osiguravamo kontinuitet u razvoju djeteta od 3. do 19. godine, jačamo pripadnost školskoj zajednici i brinemo o tome da sve uključene strane na vrijeme prepoznaju potrebe i talente djeteta kako bi se ono u potpunosti ostvarilo.

U središtu svakog od naših programa je učenik, tj. njegov um, karakter i razvojni potencijal, stoga su i svi naši zaposlenici entuzijasti vođeni idejom o dobrobiti učenika i zajednice kojoj pripadamo i svaki od njih na svoj način i iz svoje pozicije pokušava dati osobni i profesionalni doprinos ostvarenju te ideje.

Ponosno ističemo da je Međunarodna škola Adria kandidat za PYP i MYP. To znači da smo na putu ka autorizaciji da postanemo IB svjetska škola:

Adria International School is a candidate school* for the PYP and the MYP. This school is pursuing authorization as an IB World School. IB World Schools share a common philosophy – a commitment to high-quality, challenging, international education- that we believe is important for our students.

*Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP), or the Career-related Programme (CP). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.
For further information about the IB and its programmes visit http://www.ibo.org.

Naše temeljne vrijednosti

Međunarodna usmjerenost

Potičemo razvoj sposobnosti i spremnosti osobe da razumije i poštuje različite kulture, vrijednosti, običaje i perspektive te da se prilagodi i djeluje u međunarodnom okruženju.

Suradnja

Promoviramo suradnju među učenicima, učiteljima i zaposlenicima u svim aktivnostima koje vode ka ostvarenju osobnih i zajedničkih ciljeva.

Integritet

U našoj školskoj kulturi prakticira se integritet, učimo kako biti pravedni, pošteni i iskreni.

Poštovanje i asertivnost

Zalažemo se za međusobno poštovanje svih učenika, učitelja, zaposlenika i roditelja, sposobnost upravljanja emocijama te suosjećajnu i učinkovitu komunikacija s drugima.

Odgovornost

Potičemo sposobnost i spremnost osobe da preuzme odgovornost za vlastite postupke i primjereno se ponaša unutar i izvan školske zajednice.

Inkluzivnost

Vjerujemo da je svaki učenik jedinstven te potičemo stvaranje inkluzivnog okruženja koje promiče jednakost, razumijevanje i prihvaćanje različitosti.

Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.