Upisna procedura

Učenici se upisuju u osnovnu školu nakon intervjua s roditeljima i djetetom. Roditelji na informativni intervju s ravnateljicom mogu doći sami ili s djetetom. Nakon toga dijete dolazi u pratnji roditelja na intervju sa stručnim timom škole. Tom prilikom stječe se uvid u motivaciju roditelja i učenika, psihofizičku zrelost djeteta, njegove potrebe i preferencije, ali i predstavlja detaljnije obrazovni program koji će dijete pohađati.

Upis u 1. razred

Prijave djece za upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. počele su i trajat će do 31. ožujka, a ove se godine prvi put provode online putem sustava e-Građani.

Roditelji će putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/  moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole.

U školsku godinu 2024./2025. upisuju se djeca rođena od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta ili prema odabiru roditelja u slučaju naše škole. Također, roditelj može zatražiti upis u drugu školu od one koja mu je u sustavu dodijeljena.

Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u školi npr. izborne predmete. Osim toga, roditelji ne trebaju nositi u školu eventualnu dodatnu dokumentaciju (npr. liječničku dokumentaciju), već sve dokumente prilažu zahtjevu za upis u elektroničkom obliku.

Nakon predaje zahtjeva za upis škola će roditelje obavijestiti o terminu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta. Stručno povjerenstvo škole za upis u prvi razred osnovne škole donosi mišljenje s prijedlogom u kojem se navodi spremnost djeteta za polazak u školu. Nakon završenog postupka procjene psihofizičkog stanja djeteta Stručno povjerenstvo škole obavlja razgovor s roditeljem. Roditelj ima pravo uvida u mišljenje i prijedlog svakog člana Stručnog povjerenstva škole.

U slučaju zahtjeva za redovni upis i donesenog mišljenja povjerenstva s prijedlogom za redovni upis, upisna procedura završava generiranjem upisnice u sustavu koju roditelj potpisuje i time daje svoju suglasnost za upis, odnosno potvrđuje odabir škole.

Roditelji koji ne koriste sustav e-Građani, nemaju pristup internetu ili iz nekog drugog razloga nisu u mogućnosti predati zahtjev elektroničkim putem trebaju se javiti školi. Školski administrator će u suradnji s roditeljem kreirati zahtjev za upis u sustav.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole. On se pod određenim uvjetima može podnijeti Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, koji na prijedlog nadležnog Stručnog povjerenstva donosi rješenje. Na isto roditelj, odnosno staratelj, ima pravo žalbe.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga i sl. javite se mail info@adria-school.hr, principal@adria-school.hr ili na brojeve telefona +385 91 492 55 55 i +385 91 628 03 06.

Upisi u bilo koji drugi razred osnovne škole

Za upis učenika koji su se prethodno obrazovali u inozemstvu potrebno je dostaviti potvrdu o boravištu ili prebivalištu na području Republike Hrvatske, osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica), svjedodžbe prethodno završenih razreda te zahtjev za priznavanje prethodnog obrazovnog razdoblja. Obrazac zahtjeva dostupan je na upit.

Ako dijete pak pohađa osnovnu školu u Republici Hrvatskoj i preselilo bi se k nama, potrebno predati molbu za premještaj koja se upućuje Učiteljskom vijeću škole.

Trenutni broj razrednih odjela

U školskoj godini 2024./25. u školi bit će ustrojeni sljedeći razredni odjeli:

  • 1. razred osnovne škole
  • 2. razred osnovne škole
  • 5. razred
  • 6. razred
  • 9. razred (ili 1. razred srednje škole u hrvatskom sustavu)
  • 10. razred (ili 2. razred srednje škole u hrvatskom sustavu).

Postoji mogućnost ustrojavanja i drugih razrednih odjela ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih učenika.

Iskaz interesa za upis djece u Međunarodnu školu Adria

Podaci o djetetu

Spol djeteta *

Podaci o roditelju/skrbniku

Posebne napomene

Privacy Policy

I declare that I have read the present information notice, with reference to receive, from Adria International School, communications of an informative and/or commercial nature.

Imate pitanje?

Obratite nam se s povjerenjem.

Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.