Upisna procedura

Učenici se upisuju u osnovnu školu nakon intervjua s roditeljima i djetetom. Roditelji na informativni intervju s ravnateljicom mogu doći sami ili s djetetom. Nakon toga dijete dolazi u pratnji roditelja na intervju sa stručnim timom škole. Tom prilikom stječe se uvid u motivaciju roditelja i učenika, psihofizičku zrelost djeteta, njegove potrebe i preferencije, ali i predstavlja detaljnije obrazovni program koji će dijete pohađati.

Upis u 1. razred

Prije upisa u Međunarodnu školu Adria dijete treba proći kroz postupak testiranja za upis u 1. razred, prilikom čega stručno povjerenstvo škole utvrđuje njegovo psihofizičko stanje i daje potvrdu o spremnosti djeteta za polazak u školu. Ovo testiranje može se provesti u osnovnoj školi kojoj pripada prema adresi prebivališta ili u našoj školi.

Upisi u bilo koji drugi razred osnovne škole

Za upis učenika koji su se prethodno obrazovali u inozemstvu potrebno je dostaviti potvrdu o boravištu ili prebivalištu na području Republike Hrvatske, osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica), svjedodžbe prethodno završenih razreda te zahtjev za priznavanje prethodnog obrazovnog razdoblja. Obrazac zahtjeva dostupan je na upit.

Ako dijete pak pohađa osnovnu školu u Republici Hrvatskoj i preselilo bi se k nama, potrebno predati molbu za premještaj koja se upućuje Učiteljskom vijeću škole.

Trenutni broj razrednih odjela

U školskoj godini 2024./25. u školi bit će ustrojeni sljedeći razredni odjeli:

  • 1. razred osnovne škole
  • 2. razred osnovne škole
  • 5. razred
  • 9. razred (ili 1. razred srednje škole u hrvatskom sustavu)
  • 10. razred (ili 2. razred srednje škole u hrvatskom sustavu).

Postoji mogućnost ustrojavanja i drugih razrednih odjela ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih učenika.

Iskaz interesa za upis djece u Međunarodnu školu Adria

Podaci o djetetu

Spol djeteta *

Podaci o roditelju/skrbniku

Posebne napomene

Privacy Policy

I declare that I have read the present information notice, with reference to receive, from Adria International School, communications of an informative and/or commercial nature.

Imate pitanje?

Obratite nam se s povjerenjem.

Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.