Loading...

Naš pristup

Međunarodna škola Adria pruža visokokvalitetno obrazovanje na engleskom jeziku u poticajnom okruženju. U središtu učenja i poučavanja u našoj je školi učenik koji aktivno sudjeluje u kreiranju i razvoju svog obrazovnog puta.

Rane godine (3 – 6 godina)

Program ranih godina možda je i najvažniji u obrazovnom kontinuumu jer je rano djetinjstvo dinamično razdoblje tijekom kojega se postavljaju temelji za sve buduće razvojne faze. Iskustvo učenja u ovoj dobi treba biti visoko učinkovito, raznoliko, zabavno, otvoreno i prilagođeno djetetu i njegovim potrebama i sposobnostima.

Razredna nastava
(6 – 10 godina)

Ovaj program namijenjen je djeci dobi od 6 do 10 godina koja se upisuju u prvi, drugi, treći ili četvrti razred osnovne škole. Učenik se u ovom programu osnažuje da aktivno vodi i usmjerava vlastiti proces učenja i tako razvija samostalnost, znatiželju i spremnost za preuzimanje odgovornosti o vlastitom napretku.

Od osnovne do srednje škole
(11 – 16 godina)

Program za dob od 11 do 16 godina namijenjen je učenicima koji se upisuju u peti, šesti, sedmi ili osmi razred osnovne škole te prva dva razreda srednje škole. Učenici koji pohađaju ovaj progra spremni su otkriti i iskoristiti svoj puni potencijal, biti samostalni i neovisni u procesu učenja te razviti dublje razumijevanje okruženja u kojem žive

Diploma program
(17 – 19 godina)

Diploma program (DP) namijenjen je učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole koji su spremni pomicati vlastite granice, proširiti dubinu stečenog znanja i svojom izvrsnošću osigurati sebi upis na jedan od prestižnih fakulteta u svijetu.

Naše temeljne vrijednosti

Međunarodna usmjerenost

Potičemo razvoj sposobnosti i spremnosti osobe da razumije i poštuje različite kulture, vrijednosti, običaje i perspektive te da se prilagodi i djeluje u međunarodnom okruženju.

Suradnja

Promoviramo suradnju među učenicima, učiteljima i zaposlenicima u svim aktivnostima koje vode ka ostvarenju osobnih i zajedničkih ciljeva.

Integritet

U našoj školskoj kulturi prakticira se integritet, učimo kako biti pravedni, pošteni i iskreni.

Poštovanje i asertivnost

Zalažemo se za međusobno poštovanje svih učenika, učitelja, zaposlenika i roditelja, sposobnost upravljanja emocijama te suosjećajnu i učinkovitu komunikacija s drugima.

Odgovornost

Potičemo sposobnost i spremnost osobe da preuzme odgovornost za vlastite postupke i primjereno se ponaša unutar i izvan školske zajednice.

Inkluzivnost

Vjerujemo da je svaki učenik jedinstven te potičemo stvaranje inkluzivnog okruženja koje promiče jednakost, razumijevanje i prihvaćanje različitosti.

Novosti

 • 21/6/2024

  Škola Adria

  Zadnji dan nastave!

 • 20/6/2024

  Uncategorized

  Praktična lekcija o hrani i odgovornosti prema okolišu

 • 17/6/2024

  Škola Adria

  U posjetu Pomorskom i povjesnom muzeju Hrvatskog primorja

 • 12/6/2024

  Škola Adria

  Dan otvorenih vrata s posebnom gošćom Kolindom Grabar-Kitarović

Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.