Diploma program (DP) namijenjen je učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole koji su spremni pomicati vlastite granice, proširiti dubinu stečenog znanja i svojom izvrsnošću osigurati sebi upis na jedan od prestižnih fakulteta u svijetu.

U središtu DP-a je učenik koji proširuje i produbljuje svoje znanje, povezuje teorijska znanja s praktičnim, a istovremeno raste fizički, intelektualno, emocionalno i etički. Na taj način program pomaže mladim ljudima da otkriju svoj puni potencijal, prilagode se izazovima današnjice i doprinesu stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta.

DP kurikulum obuhvaća šest skupina predmeta:

JEZIK I KNJIŽEVNOST

USVAJANJE I KORIŠTENJE JEZIKA

POJEDINAC I DRUŠTVO

ZNANOST

MATEMATIKA

UMJETNOST

Jezgru DP programa čine:

  • Teorija znanja (upoznavanje sa složenošću znanja i odgovaranje na pitanje kako
    znamo to što znamo)

  • Prošireni esej (samostalno istraživanje i izrada rada od 4000 riječi)

  • Kreativnost, aktivnost, uslužnost (rad na projektu iz jednog od navedena tri područja)

Nakon završetka Diploma programa učenici su spremni za ulazak u svijet visokog obrazovanja, svjesni svojih potencijala i svih mogućnosti koje im se nude u budućnosti, a prepoznatost međunarodno stečene diplome po završetku DP-a omogućuje im upis u brojne fakultete u Europi, ali i šire.

Ispiti IB mature priznaju se kao ispiti državne mature i učenici prijavljuju studijske programe na sveučilištima u Republici Hrvatskoj na isti način kao i učenici koji prate nacionalne programe.

Najčešća pitanja

Više o samim upisnim kriterijima saznajte na poveznici Upisi.

Ne, nije obavezno izvrsno poznavanje engleskog jezika. Jezične kompetencije učenika procjenjujemo pri upisu u program. Škola osigurava program podrške u učenju engleskoga jezika za one učenike koji prilikom upisa pokažu nedostatno poznavanje istoga.

Školarina obuhvaća gotovo sve troškove koji se mogu pojaviti tijekom godine (npr. troškove upisnog postupka, prehrane, školske uniforme, udžbenike, bilježnice, nastavne materijale, terensku nastavu i školske izlete te po želji prijevoz, izvannastavne aktivnosti i dr.). Više na poveznici Školarina.

Upisna dokumentacija razlikuje se od programa do programa i prati zakonsku regulativu Republike Hrvatske. Informacije o potrebnoj dokumentaciji i proceduri upisa dostupne su na poveznici Upisi ili na upit.

Detaljne informacije o visini školarine i stavkama koje uključuje nalaze se na poveznici Školarina.

Da, učenici u školi uče još jedan obavezan strani jezik (njemački ili talijanski), a imaju i mogućnost učiti i dodatni strani jezik po izboru (talijanski, njemački, španjolski) u sklopu izborne nastave ili izvannastavnih aktivnosti. Učenici strani državljani obvezno uče hrvatski kao strani jezik, a škola snažno potiče i učenje materinjeg jezika u sklopu ili izvan škole.

Kalendar školske godine usklađen je s Odlukom o početku i završetku nastavne godine koju svake godine donosi Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i podudara se kalendarom rada ostalih škola u zemlji.

Da, roditelji imaju mogućnost  odabrati cjelodnevni boravak u vrtiću i školi pri čemu će učenicima biti osiguran dodatni obrok i strukturirane aktivnosti učenja i igre. Djeca mogu ostati u školi do 17 sati svakoga radnoga dana. Ova se mogućnost dodatno plaća.

Ispiti IB mature priznaju se kao ispiti državne mature i učenici prijavljuju studijske programe na sveučilištima u Republici Hrvatskoj na isti način kao i učenici koji prate nacionalne programe.

Više na poveznici: IB matura i državna matura

Kalendar školske godine 2023./2024. možete vidjeti ovdje.

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.