Ivona Raukar

profesorica Hrvatskoga jezika i Etike

Ivona je završila Filozofski fakultet u Rijeci i tako stekla titulu magistre edukacije hrvatskog jezika i književnosti i filozofije. Navedeni studij pružio joj je znanja o pripremanju nastave i izvannastavnih aktivnosti u skladu sa suvremenom metodičkom teorijom jezičnoga i književnoga odgoja i obrazovanja. Zahvaljujući studiju filozofije osnažila je vlastite sposobnosti analize informacija i pripremila se za primjenu teorijskih postavki različitih domena filozofije na stvarne životne i društvene situacije. Takav način razmišljanja usmjerio ju je na važnost usvajanja i unaprjeđivanja vještina samostalnog i cjeloživotnog učenja u svrhu osobnog, ali i profesionalnog djelovanja. Tijekom studija bila je uključena u projekt Usavršavanje stručne prakse koji je bio usmjeren na postupke u nastavnom procesu kojima se najefektivnije može potaknuti kritičko i kreativno mišljenje kod djece srednjoškolskog uzrasta. Smatra se visoko motiviranom mladom osobom koja je uvijek spremna otkrivati nove, inovativne načine pristupanja nastavi.

Naši nastavnici

Školu Adria vodi tim stručnjaka posvećenih napretku obrazovanja i brizi za svakog učenika i zaposlenika. Njihova zadaća osigurati je optimalne uvjete za razvoj škole i povezati je s lokalnom i globalnom zajednicom kojoj pripada. Na tom putu svakodnevno uče kako biti spremni za sve izazove koje budućnost donosi i raditi učinkovito s ljudima i za ljude.

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.