Reci DA sportu u Opatiji – Naši mališani posjetili su 11. Opatijski sportski dan

18/9/2024

Naši su se učenici ove godine prvi puta priključili Opatijskom sportskom danu u Dvorani Marino Cvetković, koju su organizirali Sportski savez grada Opatije, Klub za sportsku rekreaciju Gorovo i Društvo Naša djeca, zajedno s opatijskim školarcima,  a vratili su se prepuni dojmova!

Svi znamo da je u zdravom tijelu i zdrav duh, ali našim školarcima to ne trebate govoriti, jer uz vodstvo njihovog mister Kreše, učitelja Tjelesne kulture, to su već sve s lakoćom naučili!

No, uvijek se, i mališanima i odraslima, nameće pitanje kako odabrati aktivnost koja nam najbolje odgovara. Nakon današnjeg dana, vjerujemo da su bliže odgovoru na to pitanje!

U dvorani punoj dječjeg smijeha i igre, postavljen je niz štandova na kojima su učenici mogli saznati više o brojnim sportovima kako bi pronašli onaj koji im najviše odgovara.

Otkrili su više o sportskim aktivnostima kojima se mogu priključiti kroz godinu.

Okušali se se u košarci, tenisu, borilačkim sportovima i odbojci te su imali priliku razgovarati s vatrogascima koji su im objasnili kako se koristi oprema. Crveni križ demonstrirao je postupak reanimacije, a zatim su učenici sami imali priliku trenirati.

Prošli su rekreativnu šetnju po poznatoj opatijskoj šetnici Lunogmare i Carmen Sylve te se vratili u školu puni dojmova!

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.