Izlet u Krapinu: Putovanje kroz vrijeme

4/10/2024

Naša škola je uplovila u nezaboravnu avanturu, posjetivši Krapinu, mjesto bogate povijesti i očaravajuće prirode. Dan je bio ispunjen uzbuđenjem, znanjem i iskustvima koja ćemo dugo pamtiti.

Jutro smo započeli zabavnim kvizom “Tko želi biti milijunaš” o dalekim vremenima prapovijesti. Naši učenici su pokazali zavidno znanje i natjecateljski duh, a žestoka borba za titulu najboljeg znalca učinila je atmosferu još uzbudljivijom.

Nakon kviza, uputili smo se prema Krapinskim Toplicama u Aqua Vivae na osvježavajuće plivanje. Učenici su se zabavljali  natječući se u raznim vodenim igrama pod vodstvom svog učitelja Tjelesne kulture. Za ručak smo se počastili ukusnim tradicionalnim obrokom u Pubu Kramberger.

Popodne smo se upustili u fascinantni lov na blago u gradu Krapini. Naoružani tragovima i predavanjem učiteljice Povijesti, učenici su istraživali skrivene dragulje grada i učili o njegovoj bogatoj kulturnoj baštini. Natjecateljski duh je rastao kako su se timovi utrkivali u pronalaženju “blaga” i razvijali svoje suradničke i vještine rješavanja problema.

Vrhunac našeg putovanja svakako je bio posjet Muzeju krapinskog neandertalca. Kroz interaktivni muzej i stručno vodstvo, otputovali smo u prapovijesni svijet krapinskog neandertalca i saznali više o njegovim svakodnevnim aktivnostima, izazovima i društvenoj strukturi. Bilo je to iskustvo koje je oživjelo povijest.

Dok smo se vraćali u školu, učenici nisu mogli prestati pričati o svojim omiljenim trenutcima s izleta. Od zabavnog kviza do uzbudljivog lova na blago i fascinantnog Muzeja krapinskog neandertalca, dan je bio pun zabave i učenja.

Ovaj jednodnevni izlet u Krapinu bio je više od samo izleta – bilo je to vrijedno obrazovno iskustvo koje će našim učenicima ostati u sjećanju u godinama koje dolaze. Imali su priliku istražiti lokalnu povijest u kontekstu svjetske povijesti, učiti o različitim kulturama i razvijati važne vještine.

Radujemo se našem sljedećem putovanju!

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.