Škola Adria istražuje lokalnu kulturu – Marunada, Lovran

14/10/2024

U petak, 11. listopada, naši su učenici krenuli na uzbudljiv izlet u Lovran, slikoviti primorski gradić na hrvatskoj obali. Ovo upoznavanje lokalne zajednice spojilo je obrazovanje, kulturu i društveni angažman, pružajući našim učenicima priliku za učenje u zaista inspirativnom okruženju dok su stvarali nezaboravne uspomene.

Po dolasku u Lovran, učenici su bili očarani šarmom grada dok su šetali uskim ulicama starog grada, diveći se povijesnoj arhitekturi. Upoznali su se s bogatom poviješću Lovrana, otkrivajući njegove korijene i evoluciju grada u popularno ljetovalište tijekom 19. stoljeća.

Vrhunac izleta bilo je naše sudjelovanj e na Mićoj Marunadi, godišnjem festivalu kestena posvećenom lokalnim tradicijama. Naši učenici aktivno su sudjelovali u nizu kreativnih radionica koje je organiziralo Društvo Naša djeca Opatija. Ove praktične radionice pružile su jedinstvena iskustva učenja, potičući učenike da izraze svoju kreativnost i istovremeno ostvare značajnu interakciju s lokalnom zajednicom.

Kroz ove raznolike aktivnosti naši su učenici razvijali ključne vještine poput kulturne osviještenosti, komunikacije, timskog rada i kreativnog rješavanja problema. Ono što je najvažnije, ojačali su svoju povezanost s lokalnom kulturom i okolinom. Izlet u Lovran nije bio samo obrazovno putovanje, već i prilika da naši učenici dožive ljepotu i baštinu regije izvan školskih klupa.

Zahvalni smo na prilici za sudjelovanje u ovom obogaćujućem iskustvu i na prekrasnim uspomenama koje je ovaj izlet stvorio za naše učenike. Ovaj izlet ostavio je trajan dojam, dodatno učvrstivši našu predanost cjelovitom obrazovanju i jačanju dubljeg razumijevanja svijeta oko nas.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.