Dan sv. Martina

13/11/2023

Martinstag se u Njemačkoj svake godine slavi 11. studenog, i to u spomen na legendarnog svetog Martina poznatog po svojoj dobroti, velikodušnosti, skromnosti i jednostavnosti. Na satu Njemačkog jezika učenici su slušali priču o svetom Martinu kako bi razumjeli podrijetlo ovog slavlja.

Središnja tradicija Martinstaga uključuje izradu šarenih lampiona (Laternen). Učenici su sudjelovali u kreativnim aktivnostima, koristeći materijale poput papira u boji, ljepila i škara za izradu živopisnih lampiona, obuhvaćajući bit jedinstvenog dizajna praznika.

Kao dodatak blagdanskom ugođaju, učenici su naučili i pjevali posebne pjesme poput “Laterne, Laterne, Sonne, Mond und Sterne”, unapređujući svoje jezične vještine i uranjajući u slavljenički duh Dana sv. Martina.

Kroz ove praktične aktivnosti i kulturološka istraživanja, učenici su slavili cijenjenu tradiciju i uključili se u holističko iskustvo učenja koje je kombiniralo kreativnost, usvajanje jezika i kulturno razumijevanje.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.