Barbara Turin

profesorica Latinskog jezika

Barbara je diplomirala engleski i latinski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi 20-ak godina u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci kao nastavnica Latinskog i Engleskog jezika, a u školi Adria podučavat će Latinski jezik. Posvećena je unapređenju struke kao voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika klasičnih jezika – organizira stručne skupove, drži predavanja, izrađuje metodičke materijale i potiče kolege na suradnju i dijeljenje uspješnih metodičkih ideja. U podučavanju preferira nove metode i rado ističe povezanost latinskog jezika s ostalim jezicima te kulturnom i intelektualnom baštinom koja nas okružuje. Osima navedenoga izrađuje dodatne digitalne materijale za učenike na nekoliko platformi kako bi Latinski jezik približila novim generacijama učenika. Mentorica je mladim nastavnicima Latinskog jezika i studentima anglistike s Filozofskog fakulteta u Rijeci te kao mentorica sudjeluje u provođenju stručnog ispita za nastavnike Engleskog jezika.

Naši nastavnici

Školu Adria vodi tim stručnjaka posvećenih napretku obrazovanja i brizi za svakog učenika i zaposlenika. Njihova zadaća osigurati je optimalne uvjete za razvoj škole i povezati je s lokalnom i globalnom zajednicom kojoj pripada. Na tom putu svakodnevno uče kako biti spremni za sve izazove koje budućnost donosi i raditi učinkovito s ljudima i za ljude.

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.