Početak učeničke razmjene između škola Adria i Istituto Comprensivo Via Luigi Rizzo

22/4/2024

Danas je započeo projekt grupne mobilnosti između Međunarodne osnovne škole Adria u Opatiji i Istituto Comprensivo Via Luigi Rizzo u Rimu. Od 21. do 28. travnja 2024. učenici od 11 do 13 godina sudjelovat će u jedinstvenoj kulturnoj razmjeni.

Tijekom boravka u Međunarodnoj školi Adria učenici će svakodnevno, od 9 do 15 sati, sudjelovati u radionicama na engleskom jeziku. Ove će se radionice usredotočiti na praktične aktivnosti s ciljem poticanja kritičkog razmišljanja, kreativnosti, međukulturalne svijesti i višejezičnosti. Sadržaj će nadopuniti njihov redoviti školski kurikulum, osiguravajući im neprimjetno uključivanje u dnevne rutine njihovih hrvatskih vršnjaka.

Sudjelovanje u Erasmus+ projektima razmjene nudi nebrojene prednosti, od širenja kulturnog razumijevanja do poboljšanja jezičnih vještina i osobnog razvoja. Sve od navedenog ovo čini fantastičnom prilikom da svi sudionici prošire svoje horizonte i uspostave trajne veze i prijateljstva!

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.