Rujan je za znanost!

18/10/2023

U proteklih mjesec dana učenici PYP4 započeli su zanimljiv projekt unutar nastavne jedinice Sustavi ljudskog tijela koji naglašava važnost interdisciplinarnog i kreativnog učenja. Njihovi znanstveni projekti ne samo da su istraživali zamršenost ljudskog tijela, već su poticali kreativno razmišljanje i suradnju.

Stvaranje živčanog sustava s glinom primjer je timskog rada, gdje su učenici udružili svoje ideje i trud kako bi stvorili složen model. Projekt dišnog sustava omogućio im je da izraze svoju kreativnost koristeći balone, slamke i kolaž papir, pokazujući svoju sposobnost razmišljanja izvan okvira. Naposljetku, probavni sustav ih je izazvao da temi pristupe iz kreativne, praktične perspektive, koristeći karton, skalpele, vruće ljepilo i markere.

Kroz ove projekte studenti nisu samo produbili svoje razumijevanje ljudske biologije, već su iskusili kako interdisciplinarno i kreativno učenje može pomoći da složeni predmeti budu privlačni i zabavni.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.