Interdisciplinarni izlet u Rijeci: Spoj povijesti, znanosti, i kulture

29/9/2023

U petak, 29. rujna 2023. godine, svi naši učenici krenuli su na još jedan interdisciplinarni izlet. Dan su započeli šetnjom kroz grad.

Tijekom te šetnje otkrili su povijesne veze grada Rijeke, njegovu povezanost s talijanskim jezikom i kulturom te imali priliku družiti se s pripadnicima talijanske zajednice u Rijeci.

Nakon toga, uputili su se na manifestaciju “Noć istraživača”, koja im je kroz razne interaktivne izloške približila svijet znanosti. Učenici su posjetili i kazalište Ivana pl. Zajca, gdje su mogli “zaviriti” iza scene i otkriti kako se stvaraju kazališne predstave.

Na kraju, sudjelovali u aktivnostima vezanim za rimsku povijest i latinski jezik. Vidjeli su arheološko nalazište u Rijeci te su se uključili u “latinski” lov na blago.

Dok su učenici MYP programa učili o ulozi antičke Rijeke u Rimskom Carstvu, PYP se uputio u centar kulture i umjetnosti za djecu “Dječja kuća Rijeka”, gdje su slušali priče i sudjelovali u raznim interaktivnim aktivnostima.

Ovaj dan za pamćenje spojio je povijest, znanost, kulturu i avanturu, ostavljajući učenicima trajne uspomene na edukativan, ali i zabavan izlet.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.