Izlet u Fužine

21/11/2023

U petak, 17. studenog 2023., učenici PYP programa su se zaputili na uzbudljivo putovanje vlakom prema Fužinama. Po dolasku, avantura se nastavila vožnjom u simpatičnom turističkom vlakiću Fužine express, koji ih je odveo do slikovitog sela Lič. Tamo su posjetili Etnografski muzej, gdje su se kroz zabavno istraživanje upoznali s brojnim zanimljivim artefaktima iz prošlosti. Ovo iskustvo probudilo je njihovu znatiželju i pružilo im novi pogled na kulturnu baštinu.

Nastavili su putovanje otkrivajući svijet pčela, gdje su imali priliku ne samo naučiti o ovim nevjerojatnim stvorenjima, već i probati različite vrste meda. Ovo iskustvo ih je potaknulo na razmišljanje o važnosti očuvanja prirode i biološke raznolikosti.

Putovanje je nastavljeno posjetom špilji Vrelo, blizu Fužina, gdje su učenici bili očarani prirodnim “skulpturama” koje su otkrili. Zatim su se opustili u šetnji oko jezera Bajer, uživajući u svježem zraku i prekrasnim jesenskim prizorima Gorskog kotara.

Dan je zaključen ukusnim ručkom i slobodnim vremenom, nakon čega su se učenici vratili u Rijeku, noseći sa sobom nezaboravna iskustva koja su ih potaknula na razmišljanje o važnosti kulturne i prirodne raznolikosti te važnosti aktivnog sudjelovanja u oblikovanju vlastitog okoliša.

 

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.