Izlet učenika u Agroturizam Ograde

23/5/2024

Jučer su naši učenici PYP1 i PYP4 uživali u fantastičnom izletu u Agroturizmu Ograde u Istri. Dnevne aktivnosti bile su i edukativne i zabavne, pružajući im uvid u život na farmi. Učenici su započeli obilaskom imanja Orbanić, gdje su učili o stočarstvu, promatrali proces mužnje krava, te otkrili kako nastaju mliječni proizvodi. Ovo im je bila izvrsna prilika da iz prve ruke vide kako mlijeko s farme odlazi na njihove stolove. Zatim su sudjelovali u radionici izrade tjestenine, stvarajući pljukance, tradicionalnu istarsku tjesteninu. Pod vodstvom vještih instruktora učenici su mijesili, valjali i oblikovali tijesto, upoznavajući kulturološki značaj ovog regionalnog jela. Kulinarske avanture nastavile su se spravljanjem cukrančića, tradicionalnih istarskih šećernih kolačića. Učenici su mjerili, miješali i pekli ove divne poslastice, uživajući u slatkim rezultatima svog truda.

U poslijepodnevnim satima učenici su istraživali prirodu berući ljekovito bilje. Ova aktivnost ne samo da ih je naučila o raznim lokalnim biljem i njihovoj upotrebi, već im je također omogućila da cijene prirodne ljepote istarskog sela. Sve u svemu, izlet u Agroturizam Ograde bila je nezaboravno i obogaćujuće iskustvo koje je našim učenicima omogućilo uvid u poljoprivredne prakse, tradicionalne metode kuhanja i važnost prirode u našem svakodnevnom životu.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.