Međunarodni dan animiranog filma

26/10/2023

U četvrtak, 26. listopada, s entuzijazmom smo proslavili Međunarodni dan animiranog filma. Događaj je bio ispunjen raznolikim aktivnostima koje su istaknule dubok i sveprisutan utjecaj animacije na različite kulture i generacije.

Zvijezda dana bio je naš “Crveni tepih” na kojem su  sudionici s ponosom predstavljali svoje kostime i likove inspirirane različitim animiranim filmovima. Tako smo naglasili ulogu umjetnosti u samoizražavanju i pripovijedanju priča. Ovaj trenutak podsjetio nas je da animacija nije samo izvor zabave, već i snažan alat koji premošćuje razlike i spaja ljude širom svijeta.

Čarolija animacije oživjela je putem digitalnih i papirnatih animacijskih isječaka koji su sudionike prenijeli u različite fantastične svjetove. Univerzalna privlačnost ove umjetničke forme bila je kristalno jasna, potičući osjećaj globalne povezanosti i međusobnog razumijevanja. Proslava je razvijala kreativnost i putem oslikavanja lica i tematskog foto kutka gdje su se  zabilježile dragocjene uspomene. Animirani kviz izazvao je znanje sudionika i pobjednici su bili nagrađeni na svečanoj dodjeli nagrada, istaknuvši važnost promicanja animacijske pismenosti.

Događaj je zaključen zajedničkim ručkom koji je potaknuo interakciju i druženje među učenicima, roditeljima i nastavnicima. Međunarodni dan animacije ne samo da nas podsjeća na globalni utjecaj animacije, već i na njenu moć angažiranja i spajanja ljudi. Danas smo zajedno zaronili u očaravajući svijet animacije i inspirirali naše učenike da nastave istraživati granice ove nevjerojatne umjetničke forme.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.