Marina Kinkela

profesorica Engleskoga jezika i Njemačkoga jezika

Marina je završila diplomski studij engleskog i njemačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Tijekom studija volontirala je i predavala engleski jezik u dječjim vrtićima u Berlinu i Rijeci. Dobivši stipendiju za Erasmus, odlazi ponovno u Berlin pomagati u centru za žene imigrantice. Rad s mnoštvom ljudi iz različitih kultura, različitih mentaliteta, jezika i religija toliko joj se svidio, da je svoj poslovni put nastavila u Stuttgartu kao pedagoški voditelj smještaja za izbjeglice. Nakon višegodišnjeg života u inozemstvu godine 2022. vratila se sa svojom obitelji u rodni kraj na Kvarneru gdje je počela raditi kao nastavnica njemačkog jezika u Prometnoj školi Rijeka. Marina smatra kako je otvaranje dječjih umova za višejezičnost i različite kulture od iznimne važnosti ne samo za individualni razvoj djece, već i za napredak čitavog društva. Njezina najveća želja je svojim životnim iskustvom te pristupom djeci i mladima prenijeti ljubav prema stranom jeziku koja će ih zauvijek obogatiti.

Naši nastavnici

Školu Adria vodi tim stručnjaka posvećenih napretku obrazovanja i brizi za svakog učenika i zaposlenika. Njihova zadaća osigurati je optimalne uvjete za razvoj škole i povezati je s lokalnom i globalnom zajednicom kojoj pripada. Na tom putu svakodnevno uče kako biti spremni za sve izazove koje budućnost donosi i raditi učinkovito s ljudima i za ljude.

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.