Peek&Poke Museum i STEM Lab

24/1/2024

Ovaj ponedjeljak, MYP učenici su u pratnji nastavnica posjetili Peek&Poke muzej i STEM Lab Centra tehničke kulture u Rijeci. U Peek & Poke muzeju vidjeli su jednu od najvećih svjetskih kolekcija računala koji su prethodili novim tehnologijama te igraćih konzola koje su nakon razgledavanja muzeja mogli i isprobati.

Neke od zanimljivosti koje su mogli saznati jest i činjenica da je Hrvatska nekoć prednjačila u jednom segmentu računalne tehnologije. Tako su vidjeli i  prvi europski kalkulator, proizveden 1971.  u Bujama u tvornici Digitron, čiji je naziv postao i do dan danas ostao sinonim za kalkulator.

Nakon Peek & Poke muzeja, uputili su se u STEM Lab Centra tehničke kulture u Rijeci gdje su sudjelovali u edukativnoj radionici naziva Treasure Hunt. Radionica “Treasure Hunt” obuhvaća nekoliko igara koje su prilagođene dobnoj skupini učenika. Učenici su morali riješiti osam različitih zagonetki kako bi na kraju mogli otkriti stazu po kojoj trebaju voziti robota.  Igre su uglavnom bile vezane za STEM područje, a obuhvaćale su matematičke slagalice (Tangram, Pentomino i mozgalice) te informatičke igre RGB, HEX boje, robotika i šifriranje (Cezarova šifra). Naši su učenici riješili sve zagonetke (uz malu pomoć voditeljice Vedrane Plenče 😊) i tako uspješno završili Treasure Hunt.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.