Posjet knjižnici i Jesenski lov na blago

4/10/2023

U utorak, 3. listopada, zrak je bio ispunjen uzbuđenjem dok su učenici PYP i MYP programa kretali na književnu avanturu u gradsku knjižnicu Opatija. Kada su zakoračili kroz njena vrata, dočekao ih je očaravajuć i mističan miris knjiga koji najavljuje bezbroj priča koje čekaju da ih se tek otkrije.

Za početak, knjižničari su mlade čitače upoznali s postupkom učlanjenja. Među djecom je vladalo uzbuđenje dok su tražila knjige koje su ih posebno zanimale. Neki PYP učenici, inspirirani nedavno naučenom lekcijom o ljudskom tijelu, posegnuli su za knjigama na tu temu. Drugi su birali knjige na temu Titanica ili pak baleta.

U školi su, zajedno sa svojim učiteljicama, pronašli posebno mjesto za svoje posuđene knjige te naučili kako pažljivo postupati s njima. Također, svaki je učenik preuzeo odgovornost za praćenje datuma vraćanja posuđenih knjiga.

Na putu do knjižnice i natrag, učenici su također sudjelovali u uzbudljivoj višejezičnoj jesenskoj potrazi za blagom. Djeca su imala priliku prikupiti razne jesenske darove prirode i naučiti njihova imena na njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Ovim danom nije završilo, već tek započelo neprekidno čitalačko putovanje naših učenika!

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.