Posjet tvornici Textum

22/3/2024

U četvrtak 21. ožujka naši EY učenici  pozvani su da posjete tvornicu tekstila Textum. Vidjeli su fascinantan svijet tekstila, tkanina i dizajna te su imali priliku  vidjeti cijeli proces proizvodnje, od koncepta dizajna do konačnog proizvoda. Vidjeli su niz šivaćih strojeva, eklektičan asortiman materijala i tkanina različitih tekstura i boja, te mnogo računala i tiskarskih strojeva.

Najzanimljiviji dio ipak je bio  vidjeti vlastite crteže, koje su nacrtali nekoliko dana prije, kako se tiskaju na materijal. Mogli su vidjeti cijeli proces izrade materijala, dizajniranje crteža u posebnom računalnom programu  te tiskanje istog na samu tkaninu. Učenici su bili vrlo uzbuđeni kada su čuli da će njihovi crteži biti pretvoreni u pravu pravcatu torbu!

Bio je to dan pun inspiracije i otkrića, jer su naši učenici iz prve ruke doživjeli transformacijsku moć kreativnosti i inovacija. Njihov posjet Textumu proširio je njihove vidike i upoznao ih s prekrasnim svijetom dizajna i proizvodnje tekstila.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.