Predavanje o obrazovnom sustavu EMI

10/10/2023

U ponedjeljak, 9. listopada 2023., dr. sc. Branka Drljača Margić, redovna profesorica s Filozofskog fakulteta u Rijeci, posjetila je našu školu tijekom Europske noći istraživača.

Tijekom posjeta održala je predavanje o obrazovnom sustavu EMI (English – Medium Instructions). EMI se odnosi na korištenje engleskog jezika za podučavanje školskih predmeta (osim samog engleskog jezika) u zemljama gdje većina stanovništva ne govori engleski kao materinski jezik. Ovaj pristup se razvio zbog globalnog širenja engleskog jezika, potaknutog brzim napretkom interneta i tehnologije. U mnogim zemljama diljem svijeta, gdje engleski nije glavni jezik, postoje škole na engleskom jeziku.

EMI ima mnoge prednosti, uključujući poticanje globalne komunikacije, pristup obrazovnim resursima, potporu kulturnoj razmjeni i pripremu za karijere u međunarodnom okruženju. Također priprema učenike za standardizirane testove na engleskom jeziku i otvara vrata visokom obrazovanju u inozemstvu. U znanstvenim i tehnološkim područjima, gdje je engleski jezik istraživanja i inovacija, EMI igra ključnu ulogu.

Ovo predavanje u skladu je s našim ciljem da pripremimo učenike za sve buduće izazove u suvremenom, globaliziranom svijetu.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.