Slavonsko poslijepodne

8/3/2024

U četvrtak, 7. ožujka poslijepodne, naš PYP4 razred bio je domaćin događaja koji je slavio slavonsku baštinu. Ostali učenici i učitelji PYP-a uživali su u tradicionalnoj hrani poput čvarka i kulena, slušali tradicionalnu glazbu i doživjeli živahni ples, kolo. Učenici su pokazali svoje znanje o slavonskoj kulturi, objašnjavajući svojim vršnjacima sve što su naučili na nastavi.

Usred svečanosti, naš učitelj Krešimir zauzeo je središnje mjesto podučavajući naše učenike o tradiciji svog rodnog grada Nove Gradiške. Učenici su posebno bili zainteresirani za Tucindan, tradiciju u kojoj muškarci iz obitelji lože vatru u dvorištu svoje kuće i nadan prije Badnjaka peku prase na dugom drvenom ražnju. Učenici su imali vrlo zanimljiva pitanja i jako su željeli saznati više o slavonskoj kulturi i baštini.

Učenici PYP4 pokazali su svoju predanost poticanju kulturnog uvažavanja i razumijevanja unutar zajednice. Zajedno su nas podsjetili koliko je važno očuvati našu tradiciju za buduće generacije.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.