Učenici MYP programa na interdisciplinarnom izletu

27/9/2023

U četvrtak, 21. rujna 2023. godine, učenici MYP programa krenuli su na prvi interdisciplinarni izlet. Profesori Povijesti, Etike te Engleskog i Hrvatskog jezika surađivali su kako bi isplanirali bogato obrazovno iskustvo izvan granica naših učionica.

Prvo odredište bio je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, gdje je nastavnica Engleskog jezika, Ana Bratulić, vodila učenike kroz izložbu “Tragovi vremena”.

Poslijepodne, učenici su, u sklopu nastave Etike, posjetili crkvu Gospe Trsatske. Tamo su, pod vodstvom nastavnice Ivone Raukar, istraživali načela i vjerovanja rimokatolicizma.

Za kraj, učenici su se uputili u knjižnicu, s posebnim posjetom Američkom kutku. Tijekom ovog dijela izleta, učenici su se kroz razne aktivnosti upoznali s bogatim fondom knjižnice i naučili razlikovati fikcijske od nefikcijskih tekstova.

Zajedno s profesorima, sudjelovali su u igrama i kvizovima koji su dodali zabavni element cjelokupnom iskustvu. Izlet je bio sjajna prilika za učenje i zabavu, što je dodatno produbilo veze između učenika i profesora te stvorilo trajne uspomene na ovu edukativnu avanturu.

Podijelite na društvenim mrežama
Loading...

Prijavite se za novosti

Pridružite se našoj mailing listi, pratite novosti naše škole i besplatne edukativne savjete naših obrazovnih stručnjaka.